Hozzávalók:
? 3 ek napraforgó olaj,
? chili ízlés szerint,
? 2 gerezd fokhagyma,
? 2 db padlizsán,
? 1 csipet só,
? bors ízlés szerint,
? 1 ek cukor,
? 1 ek méz,
? 2 ek szójaszósz,
? 0.5 ek rizsecet,
? 1 evőkanál étkezési keményítő,
? 1 dl víz,
? 10 dkg mungóbabcsíra,
? 1 csokor koriander.
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük a wokban, majd rádobjuk az apróra vágott chilit és fokhagymát. Átpirítjuk, és hozzáadjuk a csíkokra vágott padlizsánt és egy csipet sót. Nagy lángon addig pirítjuk, amíg kicsit oda nem kap. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, majd ha már elolvadt, és kissé karamellizálódott, hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt és az ecetet is.
A keményítőt egy külön tálban elkeverjük a vízzel, majd a padlizsánokra öntjük. Ha besűrűsödött, el is zárhatjuk alatta a lángot. Végül hozzákeverjük a csírát, és friss korianderrel megszórva tálaljuk.