Spenótos tejszínes rakott krumpli gluténmentesen ?

Hozzávalók:
? 1,2 kg krumpli,
? 40 dkg fagyasztott leveles spenót,
? 2 szál újhagyma,
? 2 gerezd fokhagyma,
? 4 dl tejszín,
? kevés reszelt szerecsendió,
? 25 dkg natúr krémsajt,
? 2 evőkanál olívaolaj,
? só, bors.

Elkészítés:
? A krumplit meghámozva, felszeletelve feltesszük főni. Ha elkezd forrni, megsózzuk, és félpuhára főzzük.
? A mártáshoz apróra vágjuk a 2 szál újhagymát és a 2 gerezd fokhagymát. Ezeket megpirítjuk a 2 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a 40 dkg spenótot. Hozzáöntjük a 4 dl tejszínt, és 10 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzáadjuk a szerecsendiót is. Belekeverjük a krémsajtot, és addig kevergetjük, míg fel nem olvad a szószban. Ezután levesszük a tűzhelyről.
? Egy tepsibe halmozzuk a burgonyát és a szószt (össze is keverheted, vagy rétegezheted is), majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Szórhatsz rá sajtot, sőt, a petrezselyem is jól áll neki! ?

További tippek és receptek