Hozzávalók:
✍️ 3 db tojás,
✍️ 1,5 dl étolaj,
✍️ 3 evőkanál édesítőszer,
✍️ 20 dkg köles liszt,
✍️ 10 dkg rizsliszt,
✍️ 1 csomag sütőpor,
✍️ 2 dl tejföl,
✍️ 20 dkg meggy,
✍️ ízlés szerint citromhéj,
✍️ mandula a tetejére.
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, hozzá kanalazunk 2 evőkanál édesítőszert, majd lecsöpögtetjük. A tojássárgáját az 1 evőkanál édesítővel felhabosítjuk, majd beletesszük az olajat és a tejfölt. A kimért köles- és rizslisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráhalmozzuk a meggyet, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. ?