Hozzávalók:
a tésztához:
? 5dl víz,
? só,
? 2 ek olaj,
? 50 dkg gluténmentes liszt,
? 2db tojás.
a töltelékhez:
? nyírfacukor,
? sárgabarack.
a forgatáshoz:
? gluténmentes zsemlemorzsa,
? olaj.
Elkészítés:
? A sárgabarackos gombóc elkészítéséhez a vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a gluténmentes lisztet, és addig keverjük, amíg a fazék oldalától el nem válik a massza. A tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
? A tésztát kinyújtjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A barackot megforgatjuk nyírfacukorban, a tésztába tesszük, és gombócokat formálunk belőle.
? Forró, lobogó vízben kifőzzük, de csak addig, amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Végül egy kevés olajon megpirítjuk a gluténmentes zsemlemorzsát és beleforgatjuk a gombócokat.