Hozzávalók:
? 15 dkg aszalt szilva,
? 2 dl száraz vörösbor,
? 60 dkg kacsamell (2 db bőrös, kicsontozott),
? 1 db zsemle,
? 3 dl laktózmentes tej,
? 1 db tojás,
? 1 nagy db alma,
? só ízlés szerint,
? gyömbér ízlés szerint (őrölt),
? szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
? Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a laktózmentes tejbe.
? A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba.
? A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk, majd kevés gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
? A kacsamelleket (húsos oldalukkal felfelé fektetve) beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel, félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
? Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe tesszük a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
? A sütőből kivéve, fogyasztás előtt rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.