Hozzávalók:
👉 120 g napraforgómag
👉 2 db citrom leve
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só, bors ízlés szerint
👉 300 g penne
👉 2 szál sárgarépa
👉 1 db kígyóuborka
👉 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
👉 1 fej lila hagyma
👉 300 g koktélparadicsom
👉 100 g fekete olívabogyó
👉 1 csokor bazsalikom
👉 120 g rukkola
Elkészítés:
Az öntet elkészítéséhez először a napraforgómagot a citromok levével, a fokhagymával, a sóval és a borssal együtt leturmixoljuk egy nagy teljesítményű turmixgéppel. A penne tésztát feldobjuk forró, sós vízben főni és 7-8 perc után, mikor al dentére főtt, leszűrjük és félrerakjuk hűlni.
Ezek után előkészítjük a zöldségeket is. A répát megpucoljuk és lereszeljük, az uborkát megmossuk és felkockázzuk, a csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, a lila hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a koktélparadicsomokat megmossuk és elfelezzük, az olívákat pedig felkarikázzuk, majd egy nagy keverőtálba dobjuk őket. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a rukkolát, majd a kihűtött tésztát is. Végül az öntettel leöntjük és alaposan összekeverjük az egészet. 😉