Hozzávalók:
👉 220 g mandulaliszt
👉 60 g porcukor
👉 1 tk sütőpor
👉 50 g vaj
👉 50 g kacsazsír
👉 25 g gyömbér
👉 25 g mazsola
👉 1 db tojás
👉 2 ek tej
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a porcukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a hideg, apróra vágott vajat és a zsírt, majd kézzel keverjük morzsás állagúra. Ezután a lisztes keverékhez adjuk hozzá az aprított, cukrozott gyömbért, a mazsolát, a tojást és egy kis mennyiségű tejet, majd egy spatulával alaposan dolgozzuk össze. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 7-10 mm vastagra, majd szaggassunk belőle kerek tésztakorongokat egy pogácsaszaggató segítségével.
Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt, és öntsünk bele egy-két kanál zsírt. A pogácsákat oldalanként 2-3 perc alatt süssük készre. 😋