Hozzávalók:
👉🏻 3 ek olívaolaj,
👉🏻 2 db lilahagyma,
👉🏻 3 gerezd fokhagyma,
👉🏻 0.3 db piros kaliforniai paprika,
👉🏻 0.3 db zöld kaliforniai paprika,
👉🏻 0.3 db sárga kaliforniai paprika,
👉🏻 0.5 db padlizsán,
👉🏻 0.5 db cukkini,
👉🏻 4 kis db csiperkegomba,
👉🏻 4 db koktélparadicsom,
👉🏻 300 g zöldborsó-kukorica zöldségkeverék,
👉🏻1 tk cayenne bors, chili,
👉🏻 1 tk római kömény,
👉🏻 só, bors ízlés szerint,
👉🏻 4 db tortilla lap,
👉🏻 4 ek vega tejföl,
👉🏻 250 g vega sajt.
Elkészítés:
Egy (grill) serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát és néhány perc alatt puhára pároljuk.
Jöhet mellé 3 gerezd átnyomott fokhagyma és az apró kockákra vágott kaliforniai paprikák. Pár perc alatt, gyakori kevergetés mellett jól lepirítjuk, majd félretesszük egy tálba. Jöhet ugyanebbe a serpenyőbe az apró kockákra vágott padlizsán. Ezt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és az apró darabokra vágott gombát is. Ha minden jól lepirult, egy tálba öntjük, majd mehet mellé az előzőleg lepirított hagymás keverék, az apró kockákra vágott paradicsom, a lecsöpögtetett konzerv zöldségek és végül a fűszerek. Jól elkeverjük és félretesszük.
A teljes kiőrlésű tortilla lapokat megkenjük vega tejföllel, majd a lap felére halmozzuk a zöldséges keveréket. A zöldséges oldalra ráreszeljük a vega sajot és ráhajtjuk a tortilla másik felét. Lelapítjuk és az eddig használt serpenyőben, közepes lángon, oldalanként néhány perc alatt megsütjük. 😋