Hozzávalók:
🧡 2 ek napraforgó olaj
🧡 1 db vöröshagyma
🧡 3 gerezd fokhagyma
🧡 fahéj, gyömbérpor ízlés szerint
🧡 szerecsendió, chilipehely ízlés szerint
🧡 75 dkg sütőtök
🧡 2 db burgonya
🧡 só ízlés szerint
🧡 2 dl mandulaital
🧡 8 dl alaplé
Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre, ezután ízlés szerint adjuk hozzá a fűszereket (fahéj, gyömbérpor, szerecsendió, chilipehely). Ezt követően jöhet a lábosba a megtisztított és felkockázott sütőtök és burgonya. Alaposan keverjük össze, majd körülbelül 10 percig lefedve pároljuk. Öntsük fel az alaplével és ízlés szerint sózzuk meg, majd lefedve főzzük puhára a lábos tartalmát.
Miután megpuhultak a zöldségek, vegyük le a tűzről a lábost és egy botmixerrel turmixoljuk krémesre. Öntsük hozzá a mandulaitalt, majd újra tegyük vissza a tűzhelyre és forraljunk egyet rajta. Tálaláskor díszíthetjük tökmaggal és tökmagolajjal. 😋