Hozzávalók:
➖ 200 g zabpehely,
➖ 75 g tejmentes margarin,
➖ 4 evőkanál agave szirup,
➖ 2 csipet só,
➖ 1 tk mézeskalács fűszerkeverék,
➖ 25 g kókuszchips,
➖ 50 g pekándió,
➖ 50 g aszalt gyümölcs,
➖ 20 g étcsokoládé.
Elkészítés:
A zabpelyhet egy nagy serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítjuk, így sokkal finomabb és intenzívebb ízű lesz a zab granolához. Amikor már kezd minimálisan barnulni, hozzáadjuk a tejmentes margarint és az agaveszirupot, majd alaposan elkeverjük, így elnyerve a picit tapadós, aprórögös állagot.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk az aprított magvakat és az aszalt gyümölcsöket. Az egészet alaposan átkeverjük és pár percet együtt pirítjuk.
Lehúzzuk a készre pirított granolát a tűzről, hagyjuk pihenni 10 percet, majd hozzáadjuk az aprított csokoládét és összekeverjük. Mikor teljesen kihűlt a granola, üvegbe töltjük. Joghurtba vagy tejbe kanalazva remek reggeli lehet, de a gyümölcskrémleves vagy a fagylalt tetejére is passzol. ?