Vegán céklás-csicseriborsós saláta🥗

Hozzávalók:
az öntethez:
👉 2 ek rizsecet
👉 2 tk gyömbér
👉 2 tk xilit
👉 1 ek szezámolaj
a salátához:
👉 1 db cékla
👉 400 g sütőtök
👉 250 g csicseriborsó
👉 200 g salátakeverék
👉 2 tk szezámmag

Elkészítés:
A szószhoz a gyömbért reszeljük le, és a többi hozzávalóval együtt alaposan keverjük össze.
A céklát hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük meg. A sütőtököt közben magozzuk ki, és kb. 50 perc alatt süssük meg a sütőben, majd ha kész és kihűlt, kockázzuk fel. Közben a salátát tépkedjük apró darabokra, és a csicseriborsó konzervet csöpögtessük le.
Ha mindennel készen vagyunk, akkor keverjük össze az egészet, és öntsük rá a szószt. Hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek, majd a legvégén szórjuk meg a tetejét szezámmaggal. 🥗

További tippek és receptek