Thai vörös curry glutén-, laktóz-, cukor- és tojásmentesen

Hozzávalók
? 2 ek olívaolaj,
? 50 dkg csirkemellfilé,
? 2 gerezd fokhagyma,
? 2 cm gyömbér,
? 4 ek piros curry paszta,
? 8 dl kókusztej,
? 3 db lime levél,
? 1 közepes db piros kaliforniai paprika,
? 1 marék bazsalikom,
? 1 csokor koriander.

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük. A gyömbér felét szintén lereszeljük, a másik felét gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk, míg lesz egy kis illata. A currypasztát is hozzáadjuk, szétnyomkodjuk a serpenyőben és azt is 2 percig pirítjuk.
Az egészet felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a lime levelet és a vékonyra vágott gyömbért, majd 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát és újabb 5 percig főzzük, míg a hús megpuhul, de a paprika még kicsit ropogós marad. Végül hozzáadjuk a thai bazsalikomot és a finomra vágott koriandert, egyet keverünk rajta és levesszük a tűzről.

További tippek és receptek