BejegyzésekEgyéb

A kínai konyha egzotikus fogásai

A sztárok sztárja a fogások közül Shanghaiban és környékén a szójás kacsa. Érdekessége, hogy az előkészítés sokáig tart, hiszen a kacsát 3 napig kell pácolni a szójaszószban, majd órákig párolni.

Azonban, több egyéb olyan fogás is van, amit ki kell próbálnod, ha arra utazol:

👉🏻 xiaolongbao: egy ravioli, amelynek a tölteléke leves,
👉🏻 százéves tojás: amelyhez csirke vagy kacsatojást használnak,
👉🏻 dim sum: egy klasszikus párolt gombóc,
👉🏻 gu lo yuk: édes és savanyú borjúhús,
👉🏻 da zha xie vagy párolt rák,
👉🏻 füstölt halfilé,
👉🏻 édes és savanyú sertésszelet.

Ha olyan bátornak és kíváncsinak érzed magad, hogy kipróbálj otthon egy kínai receptet, ne felejtsd el, hogy egy jól felszerelt konyhára lesz szükséged. Nyugodtan írj nekünk, hogy a legjobb recepteket küldhessük el Neked!