Répakenyér gluténmentesen 🥕🍞

Hozzávalók:
💕 250 g sárgarépa,
💕 700 g gluténmentes zabpehelyliszt,
💕 50 g friss élesztő,
💕 2 marék napraforgómag,
💕 1 teáskanál cukor,
💕 3 kávéskanál só,
💕 500 ml meleg víz.

Elkészítés:
👉 A répát meghámozzuk, majd lereszeljük.
👉 A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk napraforgómaggal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
👉 A zabpehelylisztet elkeverjük az élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd beletöltjük az előkészített formába. A tetejét eldolgozzuk, és letakarva, meleg helyen további 10 percet pihentetjük.
👉 Végül betesszük a répakenyeret a sütőbe 40-45 percre, majd hagyjuk kihűlni.

További tippek és receptek