Hozzávalók:
👉 1 csomag spárga
👉 10 dkg zöldborsó
👉 25 dkg rizs
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 ek olívaolaj
👉 2 dl fehérbor
👉 1 l alaplé
👉 5 dkg laktózmentes vaj
👉 5 dkg laktózmentes sajt
👉 só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésként a hagymát és a fokhagymát olívaolajon pároljuk üvegesre, melyeket időközben sózzunk és borsozzunk meg. Ezt követően a hagymákhoz adjuk hozzá a rizst, pirítsuk néhány percig, majd öntsük fel a fehérborral, melyet kevergetés mellett hagyunk elfőni.
Egy merőkanál alaplevet adjunk hozzá a rizottóhoz és kevergetés mellett várjuk, hogy a rizsszemek megduzzadjanak. Körülbelül 20 perc alatt megfő a rizs, de közben folyamatosan keverni és pótolni kell az alaplevet, amely már elfőtt. Amikor már majdnem megfőtt a rizs, akkor adjuk hozzá a kis darabokra vágott spárgát és a zöldborsót, és még egy kanál alaplevet. Miután elkészültünk adjuk hozzá a laktózmentes vajat és a laktózmentes sajtot is. Lehetőség szerint azonnal fogyasszuk, míg jó krémes állagú a rizottónk. Jó étvágyat kívánunk! 😋