Hozzávalók:
💚 1 közepes fej brokkoli,
💚 1 közepes fej vöröshagyma,
💚 3 gerezd fokhagyma,
💚 só, bors ízlés szerint,
💚 szerecsendió ízlés szerint,
💚 800 ml zöldség alaplé,
💚 200 ml laktózmentes főzőtejszín,
💚 3 ek olívaolaj.
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira bontjuk, a hagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. Olívaolajat hevítünk egy lábosban, a hagymákat megdinszteljük rajta, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Erre az alapra mehetnek a brokkolirózsák, melyeket enyhén lepirítunk. Felöntjük az egészet a meleg alaplével és puhára főzzük a brokkolit. Utána botmixerrel simára pürésítjük, hozzáöntjük a laktózmentes tejszínt és fűszerezzük szerecsendióval. Visszatesszük a tűzre, hogy egyszer újra felforrjon, majd tálalhatjuk is. Megszórhatjuk pirított magvakkal és krutonnal kínálhatjuk. 😋