KARFIOLKRÉMLEVES🥣

Hozzávalók: 20 dkg karfiol, 1 marék főtt-morzsolt kukorica, 1 marék brokkoli törmelék, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, ízlés szerint bors

ízlés szerint köménymag, 1 evőkanál csicseriborsóliszt, 2 dl tejszín.

A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni. Teljes puhulás előtt beletesszük a főtt-szemes kukoricát és a brokkoli törmeléket. Fűszerezzük, sózzuk, majd a csicseriborsó lisztet elkeverjük a tejszínnel és behabarjuk. Botmixerrel turmixoljuk, felforraljuk és pirított kenyérkockákkal és pirított hagymával tálalhatjuk is.

További bejegyzéseink

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

Tévhit a szökőévvel kapcsolatban

💭Te tudtad?🤔 Sokan azt hiszik, hogy a szökőnap február 29.,…

Kézfertőtlenítő házilag

Hozzávalók:30 ml folyékony aloe vera30 ml varázsmogyoró kivonat15 csepp teafaolaj8…

Már 3 éves a Coconut!

2020. november 17-én lett 3 éves egyik kedves partnerünk a…