Gluténmentes pizza 🍕

Hozzávalók:
👉 500 g gluténmentes pizzaliszt
👉 360 ml langyos víz
👉 7g instant élesztő
👉 1 csipet cukor
👉 60 ml olaj
👉 10 g só
👉 1-2 ek kukoricaliszt a nyújtáshoz
👉 sűrített paradicsom
👉 oregánó
👉 100 ml víz
👉 a kedvenc feltétek

Elkészítés:
A gluténmentes pizza elkészítéséhez a lisztet egy keverőtálba tesszük, a vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszthez öntjük az olajjal együtt, és végül a sót is hozzáadjuk. Dagasztógéppel 6-8 percig dagasztjuk a tésztát, majd konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 50 percig kelesztjük.
Közben a szószhoz a sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, az oregánóval, a sóval és a cukorral.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és kukoricaliszttel megszórt felületen kerek formájúra nyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, majd megpakoljuk a kedvenc feltéteinkkel, és előmelegített sütőben 230 fokon 8 percig sütjük. 😋

További tippek és receptek