Hozzávalók:
✨ 200 g vaj
✨ 250 g tönkölybúza liszt
✨ 120 g eritrit
✨ 4 db tojás
✨ 2 dl tej
✨ 0,5 csomag sütőpor
✨ 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá és tegyük be a hűtőbe. A tojássárgákat az édesítővel keverjük ki, és adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Alaposan keverjük össze őket, majd a tejet is fokozatosan öntsük hozzá. Végül a lisztet is adagoljuk hozzá, majd a hűtött tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele.
A tésztát ezt követően hagyjuk 10 percig pihenni, majd egy gofrisütőbe süssük ki. Ízlés szerint tálaljuk, akár gyümölcsökkel körítve. 😋