Hozzávalók:
• 1 nagy db padlizsán,
• 350 g csiperkegomba,
• 1 db vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 3 ek olívaolaj,
• 0.5 csokor petrezselyem,
• 3 levél bazsalikom,
• 3 db borsmentalevél,
• 300 ml laktózmentes főzőtejszín,
• só, bors, kakukkfű ízlés szerint.
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk benne a felkockázott hagymákat. Mikor szépen lepirultak, hozzáadjuk a tisztított és apró kockákra felvágott padlizsánt és gombát. Kevergetve sütjük.
Mikor kissé összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a laktózmentes tejszínt, a fűszereket és a vágott friss levélfűszereket is. Lefedve összepároljuk az egészet.
Ízlés szerint spagettivel vagy rizzsel tálaljuk. ?