🥦BROKKOLIPIZZA🥦Glutén- és laktózmentesen

2021. 11. 03.

Hozzávalók a tésztához:

💚 90dkg brokkoli
💚
💚 bors
💚 9dkg laktózmentes krémsajt
💚 4ek kukoricaliszt
💚 olívaolaj

A brokkoli rózsáit nagyon kicsi darabokra vágjuk, majd sós, forró vízben kb. 5 percig főzzük, amíg megpuhul. Ezután egy szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük, és villával pépesre nyomkodjuk. Várunk néhány percet, amíg a brokkli kihűl, végül kinyomkodjuk belőle a vizet. A brokkolit egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a kukoricalisztet. Akkor jó, ha tésztaszerűen összeállt a massza, és gombócot tudunk belőle formálni. Ha túl vizesnek találjuk, akkor adjunk hozzá még 1-2 evőkanál kukoricalisztet.A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ezután a tésztát 2 vagy 4 részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsin kerek vagy négyszögletes formára alakítjuk őket. A pizzák tetejét megkenjük olívaolajjal, és betesszük őket kb. 15 percre sülni, amíg a tetejük aranyszínű lesz. Végül ízlés szerint rátesszük a feltéteket és így további 10-15 percig sütjük.

További bejegyzéseink

Már 3 éves a Coconut!

2020. november 17-én lett 3 éves egyik kedves partnerünk a…

Töltött-sült kaliforniai paprika kinoával glutén-,…

Hozzávalók:🔻 4 darab kaliforniai paprika (félbevágva, kimagozva),🔻 50 gramm kinoa,🔻…

Kétszínű avokádókrém glutén-, laktóz- és…

Hozzávalók:▪️ 1 db avokádó,▪️• 2 db banán,▪️ 1 narancsból nyert…

CITROM 🍋 – A C-VITAMIN…

🟡 A citrom fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében…

Ételfagyasztás

Az ételek tartósításának egyik legpraktikusabb módja a fagyasztás. A hűtve…

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…