Vegetáriánus zellerben sült sajtfondue 🧀

Hozzávalók:
👉 1 db zeller
👉 2 ek olaj
👉 só, bors
👉 1 mk fokhagyma-granulátum
👉 200 g zöldfűszeres camembert
👉 50 ml tejszín
👉 méz
👉 2 szál zellerszár
👉 1 szál répa

Elkészítés:
A sajtfondue-höz először a zellert megpucoljuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, majd alufóliába csomagoljuk, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe puhulásig, 1-1,5 órára. Mikor letelt az idő, kivesszük, kicsomagoljuk, majd egy kés és kanál segítségével kikaparjuk a belsejét. A belsejébe tesszük a felszeletelt camembert (a zeller méretétől függ, hogy mennyi sajt fér bele), ráöntjük a tejszínt, rákanalazzuk a mézet, és fólia nélkül visszatesszük a sütőbe 180 fokra, körülbelül 30 percre. Míg elolvad a zellerben a sajt, előkészítjük a „kanalakat”, amikkel az olvadt sajtot fogjuk kanalazni. A zellerszárról lehúzzuk a fás ereit, majd körülbelül 1,5 cm széles, 8-10 cm-es hasábokat vágunk belőle. A répát is megpucoljuk, és felvágjuk azt is úgy, mint a zellerszárat. Mikor elolvadt a sajt, kivesszük a zellert a sütőből, és a zöldséghasábokkal tálaljuk. 😋

További tippek és receptek