Hozzávalók:
👉 500 g sütőtök
👉 4 ek olívaolaj
👉 1 mk római kömény
👉 3 csipet Cayenne-bors
👉 só, bors
👉 135 g quinoa
👉 280 ml víz vagy zöldség alaplé
👉 1 csokor petrezselyem
👉 100 g dió
👉 ½ db citrom leve
Elkészítés:
A sütőtökös quinoasaláta első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, kisebb, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Közben a quinoát enyhén sós és borsos vízben vagy zöldség alaplében megfőzzük, majd leszűrjük. A kihűlt quinoát összekeverjük a sült sütőtökkel, a durvára vágott petrezselyemmel és a szintén durvára vágott dióval. Meglocsoljuk kevés citromlével, és már tálalhatjuk is. Melegen és hidegen is nagyon finom. 😋