Vegetáriánus rakott zöldbab 🤗

Hozzávalók:
✌️ 120 g rizs
✌️ só, bors
✌️ 3 ek étolaj
✌️ 2 fej vöröshagyma
✌️ 4 gerezd fokhagyma
✌️ 4 db paradicsom
✌️ 1 konzerv sűrített paradicsom
✌️ 300 g füstölt tofu
✌️ 400 g csiperkegomba
✌️ 1 ek fűszerpaprika
✌️ 2 tk kömény
✌️ 500 g fagyasztott zöldbab
✌️ 500 ml vegán tejföl
✌️ 300 g reszelt vegán sajt

Elkészítés:
A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és egy tepsi aljába nyomkodjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, majd lepirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Erre mehet a zúzott fokhagyma, a paradicsom és a sűrített paradicsom. Ezután belemorzsoljuk a tofut és hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát is. Alaposan elkeverjük, beleszórjuk a fűszereket, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 10-12 percig főzzük közepes lángon, majd az elkészült ragut ráöntjük a főtt rizsre, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Rápakoljuk a kiolvasztott zöldbabot is, majd megkenjük a tetejét a vegán tejföllel és megszórjuk vegán sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben először 20 percig sütjük, majd átváltunk grillfunkcióra, és rápirítunk a tetejére további 5-10 perc alatt, hogy szép pirosra süljön. 😋

További tippek és receptek