Hozzávalók:
👉 600 g krumpli
👉 3 db nagy padlizsán
👉 1 fej hagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 70 g paradicsompüré
👉 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 tk kakukkfű
👉 1 tk rozmaring
👉 300 g füstölt sajt (vagy trappista)
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel és 10 percig alacsony lángon forraljuk.
A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból szintén fél centi vastag szeleteket vágunk. Egy jénaiba rétegezzük a zöldségeket, megkenjük őket vékonyan olívaolajjal és ráöntjük a paradicsomos szószunkat.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 🤩