Vegetáriánus majdnem svéd „húsgolyó” 🇸🇪🤩

Hozzávalók:
👉 500 g tofu
👉 5 db shiitake gomba
👉 1 db vöröshagyma
👉 60 g vegán zsemlemorzsa
👉 2 ek kókuszolaj
👉 1 ek miso paszta
👉 1 tk vegán mustár
👉 petrezselyem, kapor ízlés szerint
👉 só, bors ízlés szerint
👉 40 g tejmentes margarin

Elkészítés:
A tofut kockázzuk fel, a gombát vágjuk negyedekbe, majd a tejmentes margarin kivételével tegyük az összes hozzávalót az aprítóba. Miután alaposan leturmixoltuk az alapanyagokat, a kész masszából nedves kézzel gyúrjuk diónyi gombócokat, amelyeket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tejmentes margarint olvasszuk meg, és kenjük le a gombócokat vele, majd 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt süssük készre őket. A vega gombócokat tálalhatjuk barnamártással leöntve, mellé pedig kínálhatunk burgonyapürét és brokkolit köretként. 😋

További tippek és receptek