Vegetáriánus gombás lencsefasírt 😋

Hozzávalók:
👉 300 g lencse konzerv
👉 300 g csiperkegomba
👉 ½ fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db tojás
👉 40 g zsemlemorzsa
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só, bors
👉 1 mk őrölt kömény

Elkészítés:
Első lépésként a lencsét egy konyhai aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Figyeljünk rá, hogy ne krémes állagú legyen a végeredmény, nyugodtan maradjanak a pürében kisebb-nagyobb lencseszemek is. Ezután külön a gombát is lezúzzuk úgy, hogy egy morzsalékos állagú végeredményt kapjunk.
Összekeverjük a lencsét és a gombát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a köménnyel ízesítjük. Az egészet összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé lelapítunk. A fasírtokat meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő, 170 fokos olajban, oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük őket. 👌

További tippek és receptek