Hozzávalók:
👉 1 ek étolaj
👉 2 ek vaj
👉 2 szál póréhagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 só, bors
👉 3 tk currypor
👉 500 g konzerv kukorica
👉 500 ml zöldség alaplé
👉 150 ml habtejszín
👉 1 mk almaecet
👉 pirított hagyma
👉 chiliolaj
Elkészítés:
Az olajat és a vajat egy lábasba rakjuk, és felmelegítjük. Közben a póréhagymát karikákra, a fokhagymát apróra vágjuk, majd mehetnek is az olaj és a vaj keverékére, amin üvegesre pirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a curryport és a lecsepegtetett kukoricát. Kicsit ezt is pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és 10 percet főzzük. Az egész levesalapot alaposan leturmixoljuk, majd egy szűrőn még átszűrjük, hogy igazán krémes legyen. Felöntjük a habtejszínnel, belerakjuk az almaecetet, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is a pirított hagyma és a chiliolaj társaságában. 👌