Hozzávalók:
👉 3-4 ek olaj
👉 200 g tarhonya
👉 500 ml víz
👉 só
👉 200 ml passata
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 100 g aszalt paradicsom
👉 100 g olajbogyó
👉 ½ tk szárított bazsalikom
👉 ½ tk szárított oregánó
👉 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Az olajat egy lábasban felhevítjük, majd beleszórjuk a tarhonyát és 1 perc alatt megpirítjuk kicsit. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és 20-25 perc alatt, olykor-olykor megkeverve puhára főzzük. Ha elkészült, lehúzzuk a főzőlapról, átkeverjük, majd visszatesszük a főzőlapra és felöntjük a passatávál (ha szükséges, még sózzuk). Belenyomjuk a fokhagymát, további 1-2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet és hozzátesszük az apróra vágott aszalt paradicsomot és a felezett olajbogyót. Megszórjuk a bazsalikommal, az oregánóval és a legvégén az apróra vágott petrezselyemmel. Tányérba szedjük és még friss petrezselyemlevelekkel díszítjük. 🍽️😁