Vegán padlizsánkrém 🍆

Hozzávalók:
👌 2 db nagyobb padlizsán
👌 só, bors
👌 2 ek olívaolaj
👌 2 ek tahini
👌 3 ek vegán majonéz
👌 2 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz:
👌 2 ek olívaolaj
👌 1 marék petrezselyem

Elkészítés:
A vegán padlizsánkrém első lépéseként a padlizsánokat félbevágjuk, besózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 40 percre. Mikor megsült, kikanalazzuk a megpuhult padlizsánhúst, egy aprítógépbe dobjuk a többi hozzávalóval együtt, majd krémesre turmixoljuk. A kész padlizsánkrémet tálba szedjük, és a tetejét olívaolajjal, illetve aprított petrezselyemmel díszítjük. 🥣😋

További tippek és receptek