Vegán mustáros lencsesaláta 👌

Hozzávalók:
✌️ 2 db kápia paprika
✌️ ½ szál kígyóuborka
✌️ 2 fej lilahagyma
✌️ ½ fej jégsaláta
✌️ 2 konzerv lencse
✌️ 2 ek vegán mustár
✌️ 2 ek magos vegán dijoni mustár
✌️ 2 ek juharszirup
✌️ 4 ek olívaolaj
✌️ 1 csokor petrezselyem
✌️ só, bors

Elkészítés:
A mustáros lencsesaláta elkészítéséhez először felaprítjuk a zöldségeket: a kápia paprikát és az uborkát 1 cm-es kockákra, a lilahagymát vékony cikkekre, a jégsalit pedig hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba szórunk mindent, majd hozzáöntjük a leszűrt lencsét. Egy másik tálban összekeverjük a vegán mustárokat, a juharszirupot és az olívaolajat a finomra vágott petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk. Ezt a dresszinget rázúdítjuk a lencsés alapra, és alaposan összekeverjük. Jót tesz neki, ha legalább 1 órát tudjuk pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. 👌

További tippek és receptek