Vegán eperfagyi 🍧

Hozzávalók:
✔ 195 g sótlan, pörköletlen kesudió
✔ 340 g fagyasztott eper
✔ 245 ml zabtej
✔ 100 g porcukor
✔ 100 g friss eper

Elkészítés:
A kesudiót beáztatjuk hideg vízbe az elkészítés előtti éjszaka. Másnap reggel a fagyasztott epret leturmixoljuk a zabtejjel, az átmosott, leszűrt kesudióval és a porcukorral. A friss epret kockákra aprítjuk. A behűtött fagylaltkészítő gépet összerakjuk, elindítjuk, és a tetején található nyíláson át belecsorgatjuk a fagyimixünket, ami kb. 10 perc alatt tökéletes állagúra dermed. Ezután egy spatulával egy tálba kanalazzuk, beleforgatjuk az eperdarabokat és mehet is a fagyasztóba. 😋👌

További tippek és receptek