Hozzávalók:
👉 400 g édesburgonya
👉 4 szem datolya
👉 3 tk mogyoróvaj
👉 3 ek holland kakaópor
👉 3 ek zabpehelyliszt
👉 1 tk szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 ½ ek vanília aroma
👉 50 g pekándió
👉 30 g vegán csokipasztilla
Elkészítés:
A brownie elkészítéséhez az édesburgonyát nagyobb darabokra vágjuk és a mikróban 6-8 perc alatt megpuhítjuk. Várunk egy kicsit míg kihűl, majd krémesre turmixoljuk.
Felaprítjuk a datolyát és hozzákeverjük az édesburgonyához a mogyoróvajjal, a holland kakaóporral, a zabliszttel, a szódabikarbónával, a csipet sóval és a vanília aromával. Ezek után a gépben turmixolunk egyet rajta, végül pedig hozzáadjuk a felaprított pekándiót és a vegán csokipasztillákat is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és a 165 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 😋