Hozzávalók:
👉 500 g csicsóka
👉 2 db sárgarépa
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál szárított tárkony
👉 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
👉 1 mokkáskanál kurkuma
👉 1 teáskanál őrölt édes paprika
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 marék friss zellerlevél
👉 2 evőkanál kukoricacsíra étolaj
👉 víz a főzéshez
Elkészítés:
Első lépésként az összes zöldséget megtisztítjuk, megpucoljuk és feldaraboljuk. A hagymákat és a sárgarépát a kukoricacsíra olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük. A csicsókát is hozzákeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben a zeller levelét apró darabokra vágjuk és végül hozzákeverjük a vegán csicsókapaprikáshoz. 😋 Jó étvágyat kívánunk.