Hozzávalók:
👉 1 db bagett
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 tk szárított majoranna
👉 350 g burgonya
👉 4 ek étolaj
👉 10 gerezd fokhagyma
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1,3 l zöldség alaplé
Elkészítés:
A burgonyás fokhagymaleves elkészítéséhez a bagettet felkockázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. 195 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.
Egy lábasban felhevítjük a maradék olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát alaposan lepirítjuk benne. Mikor megpirult, mehet hozzá a reszelt fokhagyma, a majoranna, a só, a bors és a felkockázott burgonya. 2-3 percig közepes lángon pirítjuk az alapunkat, majd felöntjük az alaplével, lefedjük a lábast és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Tálaláskor a kész kenyérkockákkal turbózzuk fel a levesünket. 👌