Hozzávalók:
“chia tojás”👇🏻
💛 3 teáskanál chiamag,
💛 0.5 dl víz,
tésztamassza👇🏻
💛 200 g finomliszt,
💛 4 db banán (1 a tetejére),
💛 80 g mogyoróvaj,
💛 100 g barna cukor,
💛 100 g dió,
💛 90 g étcsokoládé,
💛 1.3 dl olívaolaj,
💛 1 dl víz,
💛 1 teáskanál fahéj,
💛 1 teáskanál szódabikarbóna,
💛 2 teáskanál vaníliaaroma,
💛 0.5 kk só.
Elkészítés:
Az őrölt chia magot vízzel felöntjük és pár percre félretesszük. Ez fogja helyettesíteni nekünk a tojásokat. Amíg megszívja magát, elkészítjük a tésztát.
Villával jó alaposan krémesre törjük a banánokat. Az olajat összekeverjük a barna cukorral, a vízzel, a mogyoróvajjal, a vaníliaaromával és a “chia tojással”, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket (a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót). Hozzákeverjük a pépes banánokat, majd beleforgatjuk a dió- és csokoládédarabokat is.
Kilisztezett és sütőpapírral bélelt téglaformába öntjük a tésztát. A tetejére helyezünk egy vízszintesen szétvágott banánt, megszórjuk egy maréknyi dióval és egy evőkanál barna cukorral.
Ezt követően előmelegített 170°C fokos sütőben, kb. 45-50 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Uzsonnára kávé vagy tea mellé ajánljuk, de önmagába is remek desszert. 😋