Hozzávalók:
👉 2 konzerv vörösbab
👉 ½ szál sárgarépa
👉 1 fej vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só, bors ízlés szerint
👉 2 tk sriracha szósz
👉 12 g étkezési keményítő
👉 1 ek zsemlemorzsa
👉 70 g finomliszt
👉 1 db vegán zsemle
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vegán babfasírt elkészítését azzal kezdjük, hogy a vörösbabot leszűrjük, átmossuk és egy aprítógépben krémesre turmixoljuk. Belekanalazzuk egy tálba és hozzákeverjük a lereszelt répát, a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a srirachát, a keményítőt, a zsemlemorzsát és a finomlisztet. A vegán zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk a levét és ezt is beledolgozzuk a masszába. A babos alapból golyókat formázunk, majd egy edényben 165-170 fokosra melegítjük az olajat és kisütjük benne a golyókat. A megsült babfasírtokat papírtörlőn lecsepegtetjük, mielőtt tálalnánk. 👌