Sütőtök alapú gourmet pizza 🍕👌

Hozzávalók:

Alaphoz:
👉 200 g sült kakukkfüves sütőtök
👉 30 g quinoa (nyersen)
👉 só, bors
👉 1/2 ek. Vegajó Vegaföl

Tetejére:
👉 1/2 ek. Vegajó Vegaföl
👉 10 g dió
👉 90 g füstölt tofu
👉 30 g körte

Miután megsült a tetejére:
👉 20 g Vegajó fehér kocka
👉 friss rukkola

Elkészítés:

A sütőtököt nagyobb kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és friss (ennek hiányában morzsolt) kakukkfűvel megszórva puhulásig sütjük. Ahogy elkészült kimérjük a szükséges mennyiséget belőle. Közben a quinoát alapos átmosás után 1,5x-es mennyiségű vízzel puhára főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ahogy kihűlt a sütőtök és a quinoa, egy tálba helyezzük őket, fűszerezzük, majd egy villa segítségével jól összedolgozzuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsiben egy lapát segítségével nagyobb ujjnyi vastag pizzát formázunk belőle. Megkenjük ½ ek. Vegaföllel, majd 200 fokon 20 perc alatt sütőben elősütjük. Ezután mehet rá újabb ½ ek. Vegaföl, majd a választott feltétek: a kockára vágott tofu, a szeletekre vágott körte, valamint a dió. Így további 30 percig sütjük.  Ahogy kész, darabolt Fehér kockát és rukkolát teszünk a tetejére. Hagyjuk egy kicsit meghűlni az alapot, ezután csodásan szeletelhető és fogyasztható. 🤗

További tippek és receptek