Sütőben sült cukormentes sárgabaracklekvár 🥰

Hozzávalók:
👉 2,5 kg érett sárgabarack
👉 3 db citrom leve
👉 4 szál rozmaring
👉 2 szál zsálya
👉 4 ek folyékony édesítőszer

Elkészítés:
A sütőben sült baracklekvár elkészítéséhez a barackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Ezek után már csak annyi dolgunk van vele, hogy egy magasabb peremű tepsibe szórjuk az összes alapanyagot, betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe és néha megkevergetjük. Ha elértük a számunkra kellő sűrűséget, még melegen dunsztosüvegekbe szedjük, rácsavarjuk a tetejüket, a fejük tetejére fordítjuk őket és így hagyjuk kihűlni, aztán mehetnek is a kamrába vagy a hűtőbe. 👌

További tippek és receptek