Superfoodok helyett válasszunk hazait 🇭🇺👌

✔️ Az utóbbi időben a „superfood-helyzet” olyan szinten elhatalmasodott, hogy egy jogszabály betiltotta ezen kifejezést használatát addig, amíg nem igazolják az élelmiszerek egészségre gyakorolt pozitív hatásait valamilyen hiteles, tudományos kutatással.

✔️ A superfood definíciója a dietetikusok szerint úgy hangzik, hogy vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve. Szinte bármi lehet superfood, azaz az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés támogatója, ha az minél inkább hazai, helyi, szezonális és minél kevésbé feldolgozott.

Érdemes az alábbi élelmiszerek helyett inkább a hazait választani 👇
🇭🇺 Lazac helyett például pisztrángot, hiszen a hazai halban is megtalálható az omega-3 zsírsav.
🇭🇺 Chia mag helyett például a lenmagból készült olaj is kiváló választás lehet, amelynek szintén jelentős szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a vérnyomás és a vércukorszint csökkentésében.
🇭🇺 Sok élelmiszerrel lehetne még bővíteni a listát, például a kölessel jobban járhatunk a quinoánál, a napraforgómag helyettesítheti a fenyőmagot, és a mandula is ugyanolyan jó lehet, mint a kesudió.

További tippek és receptek