Sült csirkecomb laktózmentes fetás, tökmagos kelbimbóval 🤤

Hozzávalók:
👍 800 g csirke felsőcomb-filé
👍 só, bors ízlés szerint
👍 6 ek olívaolaj
👍 ½ tk őrölt kömény
👍 ½ tk füstölt fűszerpaprika
👍 ½ tk fokhagymapor
👍 600 g kelbimbó
👍 40 g tökmag
👍 2 ek tökmagolaj
👍 1 csokor petrezselyem
👍 100 g laktózmentes fetasajt

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd 4 ek olívaolajat összekeverünk a köménnyel, a fűszerpaprikával és a fokhagymaporral, és bedörzsöljük vele a húst. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
A kelbimbókat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, aztán megszórjuk a tökmaggal és még 5 percig bent hagyjuk a sütőben. Amikor kész a kelbimbó, meglocsoljuk a tökmagolajjal, megszórjuk aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a morzsolt fetával. A csirkecombokkal még melegen tálaljuk. 🤩

További tippek és receptek