ROPOGÓS LIBASÜLT HAGYMÁS BURGONYÁVAL! 🍗🥗🥔

Hozzávalók: 2 egész libacomb (kb. 1 kg), 4 ág friss kakukkfű, 4 db kisebb alma, 2 tk. méz, 60 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 csipet őrölt szerecsendió, só, frissen őrölt bors.

A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk. Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhára főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd bő vajon megdinszteljük. A megfőtt leszűrt burgonyához hozzáadjuk a vajas hagymát, majd krumplinyomóval jól összetörjük. Őrölt szerecsendióval fűszerezhetjük, sóval, borssal ízesítjük

További bejegyzéseink

Mentes tipp

Szinte mindenkit érintő probléma, különösen télen, ajkaink hidratáltságának megőrzése.👄🥥 Erre…

Tévhit a szökőévvel kapcsolatban

💭Te tudtad?🤔 Sokan azt hiszik, hogy a szökőnap február 29.,…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…

5 ok, hogy miért sportolj rendszeresen🤾🏊🚴

1. Csökkenti a stresszt.2. Növeli az önkontrollt.3. Segít a koncentrációban.4.…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…