ROPOGÓS LIBASÜLT HAGYMÁS BURGONYÁVAL! 🍗🥗🥔

Hozzávalók: 2 egész libacomb (kb. 1 kg), 4 ág friss kakukkfű, 4 db kisebb alma, 2 tk. méz, 60 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 csipet őrölt szerecsendió, só, frissen őrölt bors.

A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk. Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhára főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd bő vajon megdinszteljük. A megfőtt leszűrt burgonyához hozzáadjuk a vajas hagymát, majd krumplinyomóval jól összetörjük. Őrölt szerecsendióval fűszerezhetjük, sóval, borssal ízesítjük

További bejegyzéseink

Piskótatekercs kicsit másképp…😋

Hozzávalók: -a tésztához: 6 db tojásfehérje, 6 db tojássárgája, 12…

Halas tippek

Bár a halak alapvetően jótékony hatásúaknak mondhatók, akadnak köztük olyanok,…

Sárgarépafasírt karalábéval cukor- és tejmentesen

Hozzávalók:🧡 4 db közepes sárgarépa,🧡 1 db közepes karalábé,🧡 3…

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…

Drumf

A Drumf-ban sok finomsággal és szeretettel várnak Benneteket, ha pedig…

🥦BROKKOLIPIZZA🥦Glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók a tésztához: 90dkg brokkoli só bors 9dkg laktózmentes krémsajt…