ROPOGÓS LIBASÜLT HAGYMÁS BURGONYÁVAL! 🍗🥗🥔

Hozzávalók: 2 egész libacomb (kb. 1 kg), 4 ág friss kakukkfű, 4 db kisebb alma, 2 tk. méz, 60 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 csipet őrölt szerecsendió, só, frissen őrölt bors.

A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk. Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhára főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd bő vajon megdinszteljük. A megfőtt leszűrt burgonyához hozzáadjuk a vajas hagymát, majd krumplinyomóval jól összetörjük. Őrölt szerecsendióval fűszerezhetjük, sóval, borssal ízesítjük

További bejegyzéseink

Mit fogyasszunk edzés előtt és után? 🤔

👉 A legjobb edzés előtti étkezés összetett szénhidrátot és fehérjét…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Az uborka frissít, lúgosít és fogyaszt.. 😍

Az uborka közismert gyulladáscsökkentő, ezért akkor is jó választás, ha…

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…

Gluténmentes sajtos-magos stangli 🤩

Hozzávalók: 1 csomag gluténmentes leveles tészta100 g reszelt sajt1 db…

GOMBÁS-BACONÖS RIZOTTÓ LAKTÓZMENTESEN 🍄

Hozzávalók (4 adag): 5 dkg bacon, 3 dkg laktózmentes vaj,…