Hozzávalók (1 adaghoz):
👌 30 g gluténmentes zabliszt
👌 6 g gluténmentes sütőpor
👌 1 kk. fahéj
👌 100 g répa (fele a tetejére, fele az alapba)
👌 10 g darált dió
👌 10 g vanília aroma
👌 40 ml víz
👌 4 g folyékony édesítőszer
az öntethez:
👌 30 g vaníliás vegán fehérje
👌 20 g Fino Vegajó Vegaföl
👌 100 ml víz
Elkészítés:
A répát lereszeljük. A zablisztet összedolgozzuk a sütőporral és a fahéjjal, majd mehet hozzá a reszelt répa fele, az ízesítők és a víz. Alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőformába helyezzük. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd tálalunk. A megsült zabkása alá öntünk egy kis öntetet, majd rajta eloszlatjuk, végül a tetejére szórjuk a reszelt répa másik felét. Vegaföllel és dió szemekkel díszítjük. 😋