Répatorta zabkása 😍

Hozzávalók (1 adaghoz):

👌 30 g gluténmentes zabliszt

👌 6 g gluténmentes sütőpor

👌 1 kk. fahéj

👌 100 g répa (fele a tetejére, fele az alapba)

👌 10 g darált dió

👌 10 g vanília aroma

👌 40 ml víz

👌 4 g folyékony édesítőszer 

az öntethez:

👌 30 g vaníliás vegán fehérje

👌 20 g Fino Vegajó Vegaföl

👌 100 ml víz

Elkészítés:

A répát lereszeljük. A zablisztet összedolgozzuk a sütőporral és a fahéjjal, majd mehet hozzá a reszelt répa fele, az ízesítők és a víz. Alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőformába helyezzük. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd tálalunk. A megsült zabkása alá öntünk egy kis öntetet, majd rajta eloszlatjuk, végül a tetejére szórjuk a reszelt répa másik felét. Vegaföllel és dió szemekkel díszítjük. 😋

További tippek és receptek