Pisztáciás Vegajó desszert henger 

Hozzávalók (4 adaghoz):

✔️ 200 g Fino Vegajó Cottage

✔️ ízlés szerint vaníliás édesítő

✔️ 2 tk. 100% pisztáciakrém

✔️ 1 tk. Fino Vegajó Vegaföl

✔️ pici édesítő (a pisztáciás krémhez)

✔️ cukormentes étcsokoládé a mártogatáshoz

Elkészítés:
A 200 g cottage cheese-t keverd össze ízlés szerinti mennyiségű vaníliás édesítővel, és oszd 4 egyenlő részre. Minden adagból készíts egy hengert. Ehhez használj egy üveg szívószálat: nyomd a cottage massza közepébe, majd 20 perc fagyasztóban pihenés után húzd ki – így kialakul egy kis lyuk a közepén, ahová a töltelék kerül. Keverd össze a 100% pisztáciakrémet a Vegajó Vegaföllel és egy kevés édesítővel, míg sima, kenhető krémet kapsz. A pisztáciás krémet töltsd habzsákba, majd óvatosan nyomd bele a cottage hengerek belsejébe. Olvassz meg cukormentes étcsokoládét. A megtöltött cottage hengerek végét mártsd bele a csokiba, majd hagyd megdermedni a hűtőben vagy hűvös helyen. 🤩

Tipp: tálalás előtt szórd meg aprított pisztáciával, vagy reszelj rá egy kevés étcsokit a látvány kedvéért. 👌

További tippek és receptek