Padlizsánkrém 🍆

2021. 03. 31.

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 70 ml tahini
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 tk cayenne bors
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • pita/tortilla a tálaláshoz

A padlizsánokat kissé megszurkálva sütőlemezre tesszük. 185 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ki nem repednek és teljesen megpuhul a belsejük (ez kb. 1 óra). Ha kész kikaparjuk a padlizsán húsát a héjából és összekeverjük a többi hozzávalóval, miközben folyamatosan kóstoljuk a tökéletes íz elérése érdekében. Pitával, tortillával tálaljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/junk/a-vendegek-imadni-fogjak-padlizsan-dip/

További bejegyzéseink

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

Sárgarépa-narancs ivólé 🧡

Hozzávalók: 3 db narancs, 150 ml sárgarépalé, currypor, zöld fűszerek…

GOMBÁS-BACONÖS RIZOTTÓ LAKTÓZMENTESEN 🍄

Hozzávalók (4 adag): 5 dkg bacon, 3 dkg laktózmentes vaj,…

Epres-rebarbarás rácsos pite laktózmentesen

Hozzávalók:tészta👇🏻🔹 25 dkg finomliszt,🔹 1 citromból nyert citromhéj,🔹 3 tk…

Rakott krumpli glutén-, laktóz- és…

Hozzávalók:• 700 g burgonya,• 2 ek olívaolaj,• 2 közepes fej…

Kétszínű avokádókrém glutén-, laktóz- és…

Hozzávalók:▪️ 1 db avokádó,▪️• 2 db banán,▪️ 1 narancsból nyert…