Padlizsánkrém 🍆

2021. 03. 31.

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 70 ml tahini
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 tk cayenne bors
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • pita/tortilla a tálaláshoz

A padlizsánokat kissé megszurkálva sütőlemezre tesszük. 185 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ki nem repednek és teljesen megpuhul a belsejük (ez kb. 1 óra). Ha kész kikaparjuk a padlizsán húsát a héjából és összekeverjük a többi hozzávalóval, miközben folyamatosan kóstoljuk a tökéletes íz elérése érdekében. Pitával, tortillával tálaljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/junk/a-vendegek-imadni-fogjak-padlizsan-dip/

További bejegyzéseink

5 ok, hogy miért sportolj…

1. Csökkenti a stresszt.2. Növeli az önkontrollt.3. Segít a koncentrációban.4.…

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…

Mentes tipp

Szinte mindenkit érintő probléma, különösen télen, ajkaink hidratáltságának megőrzése.👄🥥 Erre…