Hozzávalók:
👌 1 db bőrös malac első comb
👌 3 cm-es gyömbér darab reszelve
👌 1 ek egész szegfűszeg
👌 7 – 8 gerezd fokhagyma
👌 100 ml rum
👌 1 ek barna cukor
👌 2 ek méz
👌 2 ek juharszirup
👌 só, bors
Elkészítés:
A malaccomb bőrét átlósan beirdaljuk és a vágatokba szegfűszeget teszünk. Sózzuk és borsozzuk, majd a húsba késsel zsebeket formázunk, és fél gerezd fokhagymákat teszünk bele. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Utána kivesszük, és a sütőt visszahűtjük 120 fokra. A húst visszatesszük, és 3,5 órán át sütjük, közben néha meglocsoljuk a rum, a gyömbér, a juharszirup, a méz és a cukor kiforralt keverékével. Ha letelt az idő, visszaemeljük a sütő hőmérsékletét újra 200 fokra, és addig sütjük a húst, amíg a bőre gyönyörű ropogósra sül. 😋