Hozzávalók:
✔️ 300 g fagyasztott zöldborsó
✔️ 250 g spagetti
✔️ 1 gerezd fokhagyma
✔️ só, bors
✔️ olívaolaj
✔️ 100 g laktózmentes vaj
✔️ 1 db citrom
Elkészítés:
A tésztát sós vízben készre főzzük. Félidőnél belerakjuk a zöldborsót, és kiszedünk fél deci főzővizet a mártáshoz. Egy lábasban a laktózmentes vaj felét és 2 evőkanál olívaolajat felolvasztunk. Egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a citrom héját, belenyomjuk a felének a levét, sózzuk, borsozzuk, és ezt a keveréket öntjük a serpenyőben a vajra. 1-2 perc alatt összerottyan, utána felöntjük a félrerakott főzővízzel és megvárjuk, hogy egynemű mártás legyen, majd rádobjuk a kifőtt borsós tésztát. Alaposan összeforgatjuk, rárakjuk a maradék laktózmentes vajat, és melegen tálaljuk. 👌