Hozzávalók:
👌 1 fej vöröshagyma
👌 3 gerezd fokhagyma
👌 3 ek étolaj
👌 1 db zellergumó
👌 1 fej karfiol
👌 só, bors
👌 1 l zöldség alaplé vagy víz
👌 ½ tk őrölt szerecsendió
👌 125 g laktózmentes krémsajt
a tálaláshoz:
👌 10 – 12 db tortilla chips
👌 1 ek chiliolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd finomra vágjuk. Egy nagy lábast közepes lángon felmelegítünk az olajjal, beletesszük a vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pár percig pároljuk. Közben előkészítjük a zellert és a karfiolt. A zellert alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A karfiol rózsáit leszedjük a szárról és felaprítjuk. Amikor a vöröshagyma és a fokhagyma megpirult, a zellert és a karfiolt is a lábasba dobjuk. Néhány percig együtt pároljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felöntjük zöldség alaplével vagy vízzel, majd hagyjuk felforrni, és kb. 25 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a levest a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután hozzáadjuk a szerecsendiót is, egy botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd belekeverjük a laktózmentes krémsajtot, és jöhet egy újabb turmixolás. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 🤩