Hozzávalók:
✔️ 80 g sertészsír
✔️ 2 fej vöröshagyma
✔️ 3 gerezd fokhagyma
✔️ 1 db tv-paprika
✔️ 1 db paradicsom
✔️ 2 db babérlevél
✔️ 1 mk egész kömény
✔️ 1 db egész csirke
✔️ 30 g pritaminpaprika-krém
✔️ 30 g daráltpaprika-krém
✔️ 1 ek fűszerpaprika
✔️ só, bors
a habaráshoz:
✔️ 175 g laktózmentes tejföl
✔️ 1 ek finomliszt
Elkészítés:
A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikát, a paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, és az egészet megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, szétszedett csirkét, és azt is lepirítjuk. Belekanalazzuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk és borsozzuk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a csirkék kilógjanak a szaftból, majd kb. 50 percig főzzük. A laktózmentes tejfölben elkeverjük a lisztet, rászedünk 2 merőkanállal a szaftból, csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a csirkepaprikást. 😌