Hozzávalók:
✔️ 8 szelet sertéskaraj
✔️ só, bors
✔️ ½ ek sertészsír
✔️ 2 fej vöröshagyma
✔️ 4 gerezd fokhagyma
✔️ 2 ek mustár
✔️ 350 ml víz
✔️ 200 ml laktózmentes főzőtejszín
✔️ 2 tk keményítő
Elkészítés:
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Zsírt melegítünk egy lábasban, majd erős hőfokon lepirítjuk rajta a hússzeleteket. A hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd a lábasba tesszük a visszamaradt zsírra, és közepes hőfokon megdinszteljük. A húsokat közben bekenjük a mustárral. A megdinsztelődött hagymát kicsit lepirítjuk, majd visszatesszük a hússzeleteket a lábasba, felöntjük a vízzel, és fedő alatt közepes hőfokon megpároljuk. Ezután levesszük róla a fedőt, és kivesszük a lábasból a hússzeleteket. A szószt felöntjük a laktózmentes tejszínnel, majd egy perc forralás után a keményítőt elkeverjük a maradék vízben, és besűrítjük vele a mártást. Jó étvágyat kívánunk! 👌